O liczbie 98 (dziewięćdziesiąt osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 98
  • Zapis rzymski: XCVIII
  • Zapis słowny: dziewięćdziesiąt osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćdziesiąt osiem porzeczek.
  • Dziewięćdziesiąt osiem turkusowych porzeczek.
  • Sprzedaję fotel za dziewięćdziesiąt osiem złotych.
  • Dziewięćdziesiąt osiem osób z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 98 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 9.899
  • Potęga2: 9604
  • Potęga3: 941192