O liczbie 952 (dziewięćset pięćdziesiąt dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 952
  • Zapis rzymski: CMLII
  • Zapis słowny: dziewięćset pięćdziesiąt dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziewięćset pięćdziesiąt dwa liści.
  • Dziewięćset pięćdziesiąt dwa czarnych pomidorów.
  • Kupuję kalkulator za dziewięćset pięćdziesiąt dwa złote.
  • Dziewięćset pięćdziesiąt dwa koleżanek zawsze skusi się marchewkę.
Cyfra 952 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 30.854
  • Potęga2: 906304
  • Potęga3: 862801408