O liczbie 897 (osiemset dziewięćdziesiąt siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 897
  • Zapis rzymski: DCCCXCVII
  • Zapis słowny: osiemset dziewięćdziesiąt siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Osiemset dziewięćdziesiąt siedem kaktusów.
  • Osiemset dziewięćdziesiąt siedem piwnych dyskietek.
  • Kupię długopis za osiemset dziewięćdziesiąt siedem złotych.
  • Osiemset dziewięćdziesiąt siedem osób zapomniało nadrobić lekcji.
Cyfra 897 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 29.95
  • Potęga2: 804609
  • Potęga3: 721734273