O liczbie 71 (siedemdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 71
  • Zapis rzymski: LXXI
  • Zapis słowny: siedemdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Siedemdziesiąt jeden liści.
  • Siedemdziesiąt jeden miedzianych Iphonów.
  • Kupiłem ołówek za siedemdziesiąt jeden złotych.
  • Siedemdziesiąt jeden przyjaciół pójdzie do pracy.
Cyfra 71 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 8.426
  • Potęga2: 5041
  • Potęga3: 357911