O liczbie 5441 (pięć tysięcy czterysta czterdzieści jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 441
  • Zapis rzymski: (M)5CDXLI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy czterysta czterdzieści jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy czterysta czterdzieści jeden borówek.
  • Pięć tysięcy czterysta czterdzieści jeden ciemnych truskawek.
  • Kupiłem monitor za pięć tysięcy czterysta czterdzieści jeden złotych.
  • Pięć tysięcy czterysta czterdzieści jeden koleżanek zapewne nie lub chodzić na narty.
Cyfra 5441 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 73.763
  • Potęga2: 29604481
  • Potęga3: 161077981121