O liczbie 5081 (pięć tysięcy osiemdziesiąt jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 5 081
  • Zapis rzymski: (M)5LXXXI
  • Zapis słowny: pięć tysięcy osiemdziesiąt jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Pięć tysięcy osiemdziesiąt jeden przycisków.
  • Pięć tysięcy osiemdziesiąt jeden plastikowych marchewek.
  • Kupię biurko za pięć tysięcy osiemdziesiąt jeden złotych.
  • Pięć tysięcy osiemdziesiąt jeden osób nie poszło dziś do biura.
Cyfra 5081 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 71.281
  • Potęga2: 25816561
  • Potęga3: 131173946441