O liczbie 480 (czterysta osiemdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 480
  • Zapis rzymski: CDLXXX
  • Zapis słowny: czterysta osiemdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czterysta osiemdziesiąt głośników.
  • Czterysta osiemdziesiąt wyblakłych truskawek.
  • Kupiłem drukarkę za czterysta osiemdziesiąt złotych.
  • Czterysta osiemdziesiąt przyjaciół ma uczulenie na pomidory.
Cyfra 480 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 21.909
  • Potęga2: 230400
  • Potęga3: 110592000