O liczbie 4201 (cztery tysiące dwieście jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 4 201
  • Zapis rzymski: (M)4CCI
  • Zapis słowny: cztery tysiące dwieście jeden
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Cztery tysiące dwieście jeden wiśni.
  • Cztery tysiące dwieście jeden fioletowych ciastek.
  • Sprzedaję szminkę za cztery tysiące dwieście jeden złotych.
  • Cztery tysiące dwieście jeden koleżanek zawsze skusi się owoce.
Cyfra 4201 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 64.815
  • Potęga2: 17648401
  • Potęga3: 74140932601