O liczbie 38 (trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 38
  • Zapis rzymski: XXXVIII
  • Zapis słowny: trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzydzieści osiem liści.
  • Trzydzieści osiem turkusowych limetek.
  • Sprzedaję radio za trzydzieści osiem złotych.
  • Trzydzieści osiem koleżanek na pewno nie lub chodzić na wagary.
Cyfra 38 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 6.164
  • Potęga2: 1444
  • Potęga3: 54872