O liczbie 36 (trzydzieści sześć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 36
  • Zapis rzymski: XXXVI
  • Zapis słowny: trzydzieści sześć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzydzieści sześć kalkulatorów.
  • Trzydzieści sześć granitowych Ipodów.
  • Sprzedałem łózko za trzydzieści sześć złotych.
  • Trzydzieści sześć przyjaciół z naszej szkoły pochodzi z miasta.
Cyfra 36 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 6
  • Potęga2: 1296
  • Potęga3: 46656