O liczbie 338 (trzysta trzydzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 338
  • Zapis rzymski: CCCXXXVIII
  • Zapis słowny: trzysta trzydzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzysta trzydzieści osiem jabłek.
  • Trzysta trzydzieści osiem żółtych borówek.
  • Sprzedam długopis za trzysta trzydzieści osiem złotych.
  • Trzysta trzydzieści osiem koleżanek zapomniało przypomnieć sobie zadania.
Cyfra 338 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 18.385
  • Potęga2: 114244
  • Potęga3: 38614472