O liczbie 3332 (trzy tysiące trzysta trzydzieści dwa)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 332
  • Zapis rzymski: (M)3CCCXXXII
  • Zapis słowny: trzy tysiące trzysta trzydzieści dwa
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące trzysta trzydzieści dwa borówek.
  • Trzy tysiące trzysta trzydzieści dwa miedzianych ogórków.
  • Kupuję lampę za trzy tysiące trzysta trzydzieści dwa złote.
  • Trzy tysiące trzysta trzydzieści dwa kolegów ma uczulenie na warzywa.
Cyfra 3332 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 57.723
  • Potęga2: 11102224
  • Potęga3: 36992610368