O liczbie 3148 (trzy tysiące sto czterdzieści osiem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 148
  • Zapis rzymski: (M)3CXLVIII
  • Zapis słowny: trzy tysiące sto czterdzieści osiem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sto czterdzieści osiem malin.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści osiem plastikowych kalkulatorów.
  • Kupię szafkę za trzy tysiące sto czterdzieści osiem złotych.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści osiem koleżanek nie kupiło biletu.
Cyfra 3148 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.107
  • Potęga2: 9909904
  • Potęga3: 31196377792