O liczbie 3147 (trzy tysiące sto czterdzieści siedem)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 147
  • Zapis rzymski: (M)3CXLVII
  • Zapis słowny: trzy tysiące sto czterdzieści siedem
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sto czterdzieści siedem ogórków.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści siedem stalowych porzeczek.
  • Kupiłem szminkę za trzy tysiące sto czterdzieści siedem złotych.
  • Trzy tysiące sto czterdzieści siedem osób zapewne lubi chodzić na narty.
Cyfra 3147 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 56.098
  • Potęga2: 9903609
  • Potęga3: 31166657523