O liczbie 3060 (trzy tysiące sześćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 3 060
  • Zapis rzymski: (M)3LX
  • Zapis słowny: trzy tysiące sześćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzy tysiące sześćdziesiąt Ipadów.
  • Trzy tysiące sześćdziesiąt pomarańczowych komputerów.
  • Sprzedałem biurko za trzy tysiące sześćdziesiąt złotych.
  • Trzy tysiące sześćdziesiąt kolegów na pewno nie przypada chodzić na wagary.
Cyfra 3060 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 55.317
  • Potęga2: 9363600
  • Potęga3: 28652616000