O liczbie 30 (trzydzieści)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 30
  • Zapis rzymski: XXX
  • Zapis słowny: trzydzieści
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Trzydzieści Iphonów.
  • Trzydzieści czerwonych punktów.
  • Sprzedam biurko za trzydzieści złotych.
  • Trzydzieści przyjaciół z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 30 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 5.477
  • Potęga2: 900
  • Potęga3: 27000