O liczbie 290 (dwieście dziewięćdziesiąt)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 290
  • Zapis rzymski: CCXC
  • Zapis słowny: dwieście dziewięćdziesiąt
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście dziewięćdziesiąt marchewek.
  • Dwieście dziewięćdziesiąt słonecznych gier.
  • Kupuję fotel za dwieście dziewięćdziesiąt złotych.
  • Dwieście dziewięćdziesiąt osób ma uczulenie na marchewkę.
Cyfra 290 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 17.029
  • Potęga2: 84100
  • Potęga3: 24389000