O liczbie 269 (dwieście sześćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 269
  • Zapis rzymski: CCLXIX
  • Zapis słowny: dwieście sześćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwieście sześćdziesiąt dziewięć limetek.
  • Dwieście sześćdziesiąt dziewięć fioletowych kalkulatorów.
  • Sprzedaję aparat za dwieście sześćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Dwieście sześćdziesiąt dziewięć osób pójdzie dziś do biura.
Cyfra 269 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 16.401
  • Potęga2: 72361
  • Potęga3: 19465109