O liczbie 2525 (dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 2 525
  • Zapis rzymski: MMDXXV
  • Zapis słowny: dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć Ipodów.
  • Dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć szarych kaktusów.
  • Kupuję płuco za dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć złotych.
  • Dwa tysiące pięćset dwadzieścia pięć koleżanek zapewne lubi chodzić na basen.
Cyfra 2525 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 50.249
  • Potęga2: 6375625
  • Potęga3: 16098453125