O liczbie 25000 (dwadzieścia pięć tysięcy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 25 000
  • Zapis rzymski: (M)25
  • Zapis słowny: dwadzieścia pięć tysięcy
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia pięć tysięcy pomidorów.
  • Dwadzieścia pięć tysięcy stalowych limetek.
  • Kupuję płuco za dwadzieścia pięć tysięcy złotych.
  • Dwadzieścia pięć tysięcy koleżanek zawsze skusi się warzywa.
Cyfra 25000 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 158.114
  • Potęga2: 625000000
  • Potęga3: 15625000000000