O liczbie 229 (dwieście dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 229
  • Zapis rzymski: CCXXIX
  • Zapis słowny: dwieście dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Dwieście dwadzieścia dziewięć wiśni.
  • Dwieście dwadzieścia dziewięć fioletowych świeczek.
  • Kupię monitor za dwieście dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Dwieście dwadzieścia dziewięć osób jadłoby tylko truskawki.
Cyfra 229 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 15.133
  • Potęga2: 52441
  • Potęga3: 12008989