O liczbie 213 (dwieście trzynaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 213
  • Zapis rzymski: CCXIII
  • Zapis słowny: dwieście trzynaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście trzynaście pomidorów.
  • Dwieście trzynaście jasnych komputerów.
  • Kupię lampę za dwieście trzynaście złote.
  • Dwieście trzynaście przyjaciół zapewne uwielbia chodzić na wagary.
Cyfra 213 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 14.595
  • Potęga2: 45369
  • Potęga3: 9663597