O liczbie 212 (dwieście dwanaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 212
  • Zapis rzymski: CCXII
  • Zapis słowny: dwieście dwanaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwieście dwanaście Ipodów.
  • Dwieście dwanaście żółtych truskawek.
  • Kupuję zegarek za dwieście dwanaście złote.
  • Dwieście dwanaście przyjaciół ma uczulenie na owoce.
Cyfra 212 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 14.56
  • Potęga2: 44944
  • Potęga3: 9528128