O liczbie 21 (dwadzieścia jeden)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 21
  • Zapis rzymski: XXI
  • Zapis słowny: dwadzieścia jeden
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dwadzieścia jeden jabłek.
  • Dwadzieścia jeden stalowych pomidorów.
  • Sprzedam monitor LCD za dwadzieścia jeden złotych.
  • Dwadzieścia jeden kolegów zapewne lubi chodzić na basen.
Cyfra 21 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 4.583
  • Potęga2: 441
  • Potęga3: 9261