O liczbie 195 (sto dziewięćdziesiąt pięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 195
  • Zapis rzymski: CXCV
  • Zapis słowny: sto dziewięćdziesiąt pięć
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto dziewięćdziesiąt pięć szkodników.
  • Sto dziewięćdziesiąt pięć kolorowych marchewek.
  • Kupuję długopis za sto dziewięćdziesiąt pięć złotych.
  • Sto dziewięćdziesiąt pięć koleżanek z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 195 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 13.964
  • Potęga2: 38025
  • Potęga3: 7414875