O liczbie 1949 (tysiąc dziewięćset czterdzieści dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 949
  • Zapis rzymski: MCMXLIX
  • Zapis słowny: tysiąc dziewięćset czterdzieści dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Tysiąc dziewięćset czterdzieści dziewięć MP3.
  • Tysiąc dziewięćset czterdzieści dziewięć brązowych bułek.
  • Kupię Ipod za tysiąc dziewięćset czterdzieści dziewięć złotych.
  • Tysiąc dziewięćset czterdzieści dziewięć osób zawsze skusi się pomidory.
Cyfra 1949 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 44.147
  • Potęga2: 3798601
  • Potęga3: 7403473349