O liczbie 1609 (tysiąc sześćset dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 609
  • Zapis rzymski: MDCIX
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset dziewięć Iphonów.
  • Tysiąc sześćset dziewięć stalowych mydeł.
  • Sprzedam linijkę za tysiąc sześćset dziewięć złotych.
  • Tysiąc sześćset dziewięć osób z naszej szkoły nie założyło jeszcze rodziny.
Cyfra 1609 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.112
  • Potęga2: 2588881
  • Potęga3: 4165509529