O liczbie 1604 (tysiąc sześćset cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 604
  • Zapis rzymski: MDCIV
  • Zapis słowny: tysiąc sześćset cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Tysiąc sześćset cztery porzeczki.
  • Tysiąc sześćset cztery czarne pomidory.
  • Sprzedałem telewizor za tysiąc sześćset cztery złote.
  • Tysiąc sześćset cztery kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 1604 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 40.05
  • Potęga2: 2572816
  • Potęga3: 4126796864