O liczbie 1499 (tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 499
  • Zapis rzymski: MCDXCIX
  • Zapis słowny: tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć truskawek.
  • Tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć turkusowych truskawek.
  • Sprzedam biurko za tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć złotych.
  • Tysiąc czterysta dziewięćdziesiąt dziewięć koleżanek z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 1499 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 38.717
  • Potęga2: 2247001
  • Potęga3: 3368254499