O liczbie 144 (sto czterdzieści cztery)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 144
  • Zapis rzymski: CXLIV
  • Zapis słowny: sto czterdzieści cztery
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto czterdzieści cztery ramki.
  • Sto czterdzieści cztery fioletowe kalkulatory.
  • Sprzedam szminkę za sto czterdzieści cztery złote.
  • Sto czterdzieści cztery osób kupiło bilet.
Cyfra 144 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 12
  • Potęga2: 20736
  • Potęga3: 2985984