O liczbie 14300 (czternaście tysięcy trzysta)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 14 300
  • Zapis rzymski: (M)14CCC
  • Zapis słowny: czternaście tysięcy trzysta
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Czternaście tysięcy trzysta limetek.
  • Czternaście tysięcy trzysta żółtych porzeczek.
  • Sprzedam cienkopis za czternaście tysięcy trzysta złotych.
  • Czternaście tysięcy trzysta koleżanek nie poszło dziś do szkoły.
Cyfra 14300 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 119.583
  • Potęga2: 204490000
  • Potęga3: 2924207000000