O liczbie 117 (sto siedemnaście)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 117
  • Zapis rzymski: CXVII
  • Zapis słowny: sto siedemnaście
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Sto siedemnaście marchewek.
  • Sto siedemnaście turkusowych mydeł.
  • Kupię maczugę za sto siedemnaście złotych.
  • Sto siedemnaście osób ma uczulenie na pomidory.
Cyfra 117 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 10.817
  • Potęga2: 13689
  • Potęga3: 1601613