O liczbie 1129 (tysiąc sto dwadzieścia dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 129
  • Zapis rzymski: MCXXIX
  • Zapis słowny: tysiąc sto dwadzieścia dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Tysiąc sto dwadzieścia dziewięć świeczek.
  • Tysiąc sto dwadzieścia dziewięć fioletowych głośników.
  • Kupię kalkulator za tysiąc sto dwadzieścia dziewięć złotych.
  • Tysiąc sto dwadzieścia dziewięć kolegów z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 1129 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 33.601
  • Potęga2: 1274641
  • Potęga3: 1439069689