O liczbie 109 (sto dziewięć)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 109
  • Zapis rzymski: CIX
  • Zapis słowny: sto dziewięć
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Sto dziewięć świeczek.
  • Sto dziewięć wyblakłych marchewek.
  • Kupię portret za sto dziewięć złotych.
  • Sto dziewięć osób kupiło bilet.
Cyfra 109 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 10.44
  • Potęga2: 11881
  • Potęga3: 1295029