O liczbie 10800 (dziesięć tysięcy osiemset)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 10 800
  • Zapis rzymski: (M)10DCCC
  • Zapis słowny: dziesięć tysięcy osiemset
  • Liczba pierwsza: nie
Przykłady zdań
  • Dziesięć tysięcy osiemset kontaktów.
  • Dziesięć tysięcy osiemset białych rzepaków.
  • Kupuję mazak za dziesięć tysięcy osiemset złotych.
  • Dziesięć tysięcy osiemset przyjaciół z naszej szkoły nie lubi wiśni.
Cyfra 10800 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 103.923
  • Potęga2: 116640000
  • Potęga3: 1259712000000