O liczbie 1033 (tysiąc trzydzieści trzy)
Podstawowe informacje
  • Zapis arabski: 1 033
  • Zapis rzymski: MXXXIII
  • Zapis słowny: tysiąc trzydzieści trzy
  • Liczba pierwsza: tak
Przykłady zdań
  • Tysiąc trzydzieści trzy myszek.
  • Tysiąc trzydzieści trzy pomarańczowych kalkulatorów.
  • Kupiłem biurko za tysiąc trzydzieści trzy złote.
  • Tysiąc trzydzieści trzy kolegów na pewno nie przypada chodzić na basen.
Cyfra 1033 matematycznie:
  • √Pierwiastek: 32.14
  • Potęga2: 1067089
  • Potęga3: 1102302937